Снимка БулфотоБъдещето на Кристалина Георгиева е широко коментирана тема.Шефът на МВФ

...
Снимка БулфотоБъдещето на Кристалина Георгиева е широко коментирана тема.Шефът на МВФ
Коментари Харесай

Ройтерс: Кристалина Георгиева ще запази поста си в МВФ

Снимка Булфото

Бъдещето на Кристалина Георгиева е необятно коментирана тема.

Шефът на МВФ Кристалина Георгиева ще остане на поста си, сочат анонимни източници на Ройтерс. Управителният съвет на Международния валутен фонд е постигнал  " забележителен прогрес " в изследването на случая с одиторския отчет на американската компания " УилмърХейл " по отношение на активността на Световната банка за 2018 година.

В публикувания през септември документ бяха отправени рецензии срещу управителния шеф на МВФ Кристалина Георгиева, която беше изпълнителен шеф на банката през 2018 година. 

През уикенда Бордът разиска с Георгиева и с американската правна адвокатска фирма " УилмърХейл " въпроса за хипотетичния напън, оказан от българката върху чиновници в Световната банка да трансформират данни в интерес на Китай. Според източници на " Ройтерс ", поискали анонимност, обвиняванията против Георгиева ще отпаднат.

В петък Франция и други европейски страни поддържаха българката. Съединени американски щати и още няколко страни желаеха повече време, с цел да проучат другите версии за случая.

Кристалина Георгиева отхвърля да е оказвала напън за отчет на Световната банка за Китай. Очаква се ориста на Георгиева да бъде дефинитивно решена в понеделник.

Скандалът заплашва да помрачи срещата на високо ниво на МВФ и Световната банка, където българката има водеща роля в полемиките за световното възобновяване след Коронавирус рецесията, облекчаването на задълженията и опитите да бъде ускорена имунизацията в световен мащаб, написа ruse24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР